Vecka 26: 14 jul - 20 jul 2009

 

Vecka 26

Kroppen:
Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.



Lill*n  Lill*n (Inte så bra bilder men men det får duga så länge)

Ännu en dag

Jaha, så har ännu en dag gått förbi, trodde aldrig den skulle gå mot sitt slut.. Patrick har varit en riktig tjurskalle idag och bara ska tjaffsa och tjura vad man än säger, idag hade han nog totalt lagt bort sina öron.. Har varit så irreterad på honom idag, är helt slut nu och så glad att han sover (känner mig så hemsk, men idag har han varit totalt omöjlig) Fast jag får väl skylla på alla mina hormoner och mindre ork, sånt känner de ju av och måste väl givetvis testa hur långt de kan gå...

Jaja, nu sover han iaf sen en stund tillbaka och jag kan sitta här en stund och njuta för mig själv en stund *skönt*

Idag var sotarn här och kollade brandsäkerheten i pannrummet och det var ju oerhört spännande tyckte Patrick, jag känner sotarn sen grundskolan (vi gick i samma klass från 5an-9an) så jag berättade för Patrick vad han hette och sen var det ju kört, Patrick var på honom hela tiden, skulle göra sig till och berätta allt mellan himmel och jord... Stackarn blev väl ihjältjatad och godkände allt bara för att komma här ifrån, nä skämtåsido, allt var godkänt men det känndes nästan så *Blir tokig på min lilla babbelnisse ibland, hehe men älskar honom såå mycket*

Sen har jag äntligen hittat en tvättmaskin!!! Blev så glad, snacka om att man är handikappad av att inte kunna tvätta då det behövs, utan måste springa bort till svärföräldrarna och låna deras maskin (Tackar er så mycket för hjälpen med tvätten, har verkligen underlättat) Men nu har jag iaf tingat en tills imorn, pappa kommer hit efter han slutat jobba och så åker vi och hämtar den :-)

Nä, nu ska jag nog lägga mig i soffan en stund och kolla när småsyskonen spelar guitar hero.
Återkommer imorn med magbild och ev en förslagslista på olika namn vi/jag kan tänka mig på lill*n

Gó kväll!

Kort inlägg

Ja, idag blir det ett kort inlägg, känner ingen större lust att blogga idag, har faktiskt ingen större lust till nåt...
Vet att jag skrev igår att jag skulle bloggat lite och lagt upp lite bilder, men hade så ont igår att vila i soffan och sängen var det enda som lockade.. Och ja, denna dagen har jag inte haft lust med nåt, mest gått runt eller suttit stilla och funderat på namn till pyret (Förslag tages tacksamt emot)

Nä, ska sätta mig i soffan och kolla tv nu tänkte jag, imorn ska jag städa i stort sett hela huset. Fick låna en byrå av mamma och pappa, så jag kan få undan alla bebiskläder, ska se om jag kan ta lite kort på en del av fynden från vår ullaredstripp :-)

Önskar alla där ute en trevlig kväll!


Kram/Eva

Jaha..

då har det gått ett tag sen jag skrev här sist.. och jag som skulle bli bättre på att göra inlägg..hmm.. Kan iaf försvara mig med att det inte är helt mitt fel.. har skrivit 2långa inlägg men som bara försvann och aldrig publicerades...

Och för övrigt så har ju vädret varit kanon och då vill man väl inte sitta inne vid datorn, inte jag iaf.. Nä, jag och Patrick (och Peter då han varit hemma) har varit hos svärföräldrarna och badat i deras pool, riktigt skönt har varit ca 26grader, riktigt härligt och lite fin bränna har man allt fått =)

Vi har även tagit en tur till Ikea för att kolla lite saker till den lill*, gick där i lugn och ro och kollade lite allt möjligt och hörde Patricks tjat om en sagosten-igelkott som han ville ha, då helt plötsligt hör jag en bekant röst och titta på paret som stod framför mig och kollade på datorbord och vilka var inte det... jo.. min underbara vän Jossan och hennes William och deras lilla sötnos Dion!! Blev så glad då jag såg de, saknar Jossan så mycket, har inte träffat henne irl på ca 3år skulle jag tro, så det var en glad överaskning som gjorde hela min dag!!
De har precis flyttat in i sitt nybyggda hus, så när de kommit i ordning lite så kommer vi ner och hälsar på! Hoppas bebben håller sig lite lugn så man kanske kan ta en tur ner innan den behagar komma ut :-)

Har haft lite problem med förvärkar till och från i några veckor nu, så lite spontant fick vi nån snurridé i söndags att sticka ner till Ullared och handla lite till både Patrick och lill*n. De flesta trodde att vi borde ha en massa efter Patrick men vi lånade det mesta, både kläder och säng och skötbord mm. Och så vill man ju ha lite nytt oxå...
Blev lite pengar som gick den dagen, men tycker ändå att vi fick en hel del för det, nu sitter jag på blocket och kollar efter spjälsäng och skötbord och en graderob till Patrick. Vill tvätta allt nytt och göra iordning rummet och lägga in allt fint, så det är klart. Skulle kännas mycket roligare och skönare att ha allt sånt färdigt när det börjar närma sig... För man vet ju aldrig vad som händer fram över...

Nä, nu ska jag lägga mig i soffan en stund och kolla när mina syskon och Patrick spelar Wii :-) Ska försöka lägga upp lite bilder senare idag, har fått önsemål om magbilder, så ska se om jag kan få nåt bra med mobilen.. Vår digitalkamera har lagt av så det är nåt som ska inhandlas till hösten, nån som kan tipsa om nån bra och prisvärd kamera??

Ha en bra dag alla bloggare och läsare därute!!
Kram!

RSS 2.0