Seg torsdag

Usch avskyr sega dagar, sådana dagar leder bara till en massa tankar och funderingar...
Tänker på en massa tråkigheter som varit under det här året... Peter har varit arbetslös, jag har väl på sätt och vis oxå varit arbetslös eftersom jag "bara" springvikat lite då det behövts.
I våras berövades vi något som vi så länge hade väntat på men som sen slutade i tårar, tråkigt men vi får försöka ta oss upp igen även om det är svårt.
En kompisrelation har ebbat ut och när vi nu för tiden träffas så känner jag mig som en främling i hennes sällskap, vilket känns hel skumt då vi alltid stått varandra nära.. Tycker att det är så tråkigt när det blir på det viset, men känns som att det inte finns så mycket att göra åt det hela.. Hon vet om vad jag tycker om det hela iaf, tyvärr vet inte jag vad hon tycker men jag försöker intala mig att det beror på allt som händer i hennes liv just nu.
För mig har det här året innefattat både glädje och sorg, får väl hoppas att det kommande året innehåller mer glädje än sorg.

Usch nog skrivet om tråkigheter.. Igår tog hela familjen tåget in till kalmar och fönstershoppade, egentligen var det väl tänkt att vi skulle kommit där ifrån med någon julklapp och lite annat, men så blev det aldrig. Men det var mysigt att bara gå vi 3 och kolla lite och emellanåt stanna vid ett korvstånd och köpa en korv till plutten som var så hungrig..=) Vi hade tänkt äta på restaurang men det blev aldrig, var så fullt där vid lunchtid att vi struntade i det och beställde pizza från Ruda sen när vi kom hem. Jag vet, det är en bit att åka bara för lite pizza, men åh, vad de är goda och det är mycket fyllning på de och deras gyrostallrik är både stor och god, troligen den godaste jag ätit :-)
Kvällen avslutades tidigt, Peter och jag satte oss och skulle se en film på tv, men båda slumrade så vi gick upp till sängen istället, hann inte mer än nudda kudden så sov jag som en stock. Fick faktiskt sova till 8.15!!! Var evigheter sen jag fick en sån sovmorgon! Patrick kom in till oss vid 6tiden tror jag sen somnade vi om alla tre i vår säng, var riktigt mysigt!!
Sen gick vi upp och åt frukost tillsammans innan Peter skulle följa med Patricks gudfar Kristoffer in till stan och shoppa julklappar. Då fick han tillfälle att kolla efter nåt till mig sa han, hm.. jag som inte har nån åt honom än.. Men har alternativ, dock lite dyra, så får väl avvakta till nästa vecka tyvärr.. *Suck*
Hmm, kanske kan få lite hjälp med förslag på saker som inte kostar allt för mycket.. De förslag jag har är en crosstrainer, som han suktat efter i flera månader och Guitarhero-worldtour, kanske inte är så dyra egentligen bara man hittar rätt ställe, men som sagt får väl se vad plånboken tillåter.
Förra året fick han en tröja och en bok (på engelska) Angels and deamons skriven av Dan Brown författaren till The Da Vinci Code och så fick han ett bidrag till att köpa Wii, så förra året fick han saker han ville ha hoppas jag kommer på nåt bra i år oxå..

Nä, nu ska jag gå och titta till tvätt och komma på nåt till mat.. Har suttit här i soffan och myst med plutten i flera timmar framför Scooby Doo, blir tokig snart, fattar inte hur han kan tycka att detta är såå roligt så han kan se de om och om igen..
Jag önskar er alla en trevlig kväll!
Puss & kram!

Lite uppdatering

Så.. Äntligen är jag här! Vet inte hur många gånger jag tänkt sätta mig ner i lugn och ro och skriva lite, men inte lyckats, men nu ska jag väl iaf hinna kludda ner några rader.. :-)

Så vad har hänt, nja inte mycket..
I fredags var jag hemma och tog det lugt, plockade lite här hemma. Sen fram emot kvällen fick jag bli lite av en superwomen..=) Nä skämtosido.. Jessie och hennes kompis Fillippa kom och skulle spendera kvällen ihop med mig och Patrick, men sen blev det lite ändrade planer då de bestämt att de skulle på fest. Så då blev det till att hjälpa till att fixa skjuts hem från festen åt de, lägga deras makeup och fixa håret på de och så skulle vi ju ha lite mat i oss oxå.
Så medan de fixade klädseln, som jag föresten oxå fick hjälpa till med, så började jag steka köttbullar, koka makaroner och slänga fram tallrikar mm. Sen la jag deras makeup, fortsatte med köttbullarna och la sedan upp maten åt oss och de fick ett samtal om att deras skjuts till festen snart skulle komma så jag fick ställa mig och fixa deras hår under tiden de åt.. Lite krångligt men jag redde ut det så sen åkte de iväg och hade skit kul!
Så min fredag kväll, blev i soffan framför tvn kollade på Idol, var rätt personer i final så det var kul att titta på.

Lördagen sen så tog Patrick och jag tåget in till stan och skulle kolla nåt åt mig att ha på mig på julafton. Men det blev inte mycket tittande av, Patrick var trött, men ville inte sova och det var folk precis överallt, gick knappt att gå där inne. Så det blev ingen julaftonsoutfit av.
Kvällen sen innefattade lite gott snacks och dryck och tvtittande med småsyskonen. Kvällen slutade med att vi somnade i soffan alla tre =)

Söndagen jobbade jag som ledsagare, blev lite pepparkaksbak, gjorde lite julgodis, lyssnade  på julmusik och så såg vi på film och bara umgicks, trevligt trevligt!

igår blev en slapp dag och idag har jag städat lite och haft "arbetsintervju", tror det gick ganska bra faktiskt.
För er som undrar så var det en intervju till en tjänst som dagmamma, får väl se om jag har tur och får det, hoppas på det! Är verkligen nåt jag vill jobba med, så hoppas hoppas!

Nä, nu har jag suttit för länge, bäst att fixa lite mat och muntra upp min gringa övertrötta son som väntar på sin far. Peter kommer hem ikväll efter 2 veckor på sjön. Ska bli skönt att ha honom hemma nu i 3veckor.

Ha det bäst!
Puss & kram!

Snö!!!

Jippie, idag var det snö ute!!! Så underbart, tråkigt bara att det var blasksnö.. Men Patick hade kul iaf, han var lite piggare idag så vi klädde på oss och gick ut en stund, skönt när man varit inne ganska mycket den senaste tiden.
Vi sprang runt på gräsmattan och kastade snö på varandra och så försökte Patrick sig på en snöängel sen oxå, blev jätte fin, men så fort den var färdig så blev den bombaderad med snöbollar, det var roligare att kasta snö än att göra snöänglar, snölycktor och snögubbar tyckte han.. Jaja, huvudsaken är att han hade kul..
Och det verkade han ha, han skrattade så han låg dubbelvikt vissa stunder :-) Allra roligast var nog att kasta snö på mig, speciellt på mitt huvud, varje gång jag satte mig på huk och skulle fotta så var han där med snö i händerna och "la" på mitt huvud..

Förmiddagen bestod av slapande, Patrick tittade på Boog och Elliot på min dator och jag och mamma satte oss med varsin kopp tv och lite choklad och tittade på Stardust, super bra film enligt mig, brukar inte gilla den typen av film annars, men den här är riktigt bra. Ni som sett den... Håller ni med?

Efter lunch tog vi som sagt en liten snötur och efter det tog vi det ganska lugnt, tittade lite på tv, byggde lite med lego, lekte med bilar och väntade in morbröderna från skolan. Efter kvällsmaten sen blev det bompa och då kröp han upp i mitt knä la filten över oss och somnade, helt utslagen var han, min lilla älsklning. Åh, vilken skön kväll jag kommer få tänkte jag, blogga och se på tv ifred, äntligen! Men oj vad fel jag hade..! Vid 20.30 kommer en yrvaken Patrick springandes från sovrummet och undrar var jag var... Så nu ligger jag här inne brevid honom och försöker skriva lite.... *suck*

Usch, det här verkar bli en lång natt.. Nu har jag satt  igång lite musik åt honom, får vi se om det hjälper, det brukar det hemma iaf... 
Lite bilder från vår mysiga snöstund :-)
 Snöbollskastning med mamma är alltid skoj :-) Patrick in action! (vet inte vad det är för min han fått till hih)
Kasta på mig då mamma!
Patrick och mamma i snönSekunderna innan jag får hela ansiktet fullt med snö
Patrick och mamma lite crazyPatrick och mamma lite crazy som vanligt ;-)

Ja, jag vet att bilderna på mig är helmysko, jag ser hemsk ut, men men det bjuder jag på.. ;-)

Nu sover Patrick äntligen så nu ska jag surfa vidare en stund innan det blir kudden även för min del..
Natti natt!

Sömnlös natt...

*Snark* Vad trött man är, Patrick har varit vaken till och från hela natten... Hostat och snörvlat och haft frossa, så vis 03-tiden så var han så trött så han kissade ner sig... Har inte hänt på evigheter (han har varit utan blöja nu i ca 2,5månad, ända sen första dagen utan blöja, så har han inte haft på natten heller och det har gått super bra!) det har bara blivit nån enstaka morgon som det blivit en liten olycka i sängen och det har berott på att han inte hunnit ur sängen, så han har varit super duktig med att sluta med blöjan!
Men imorse så orkade han väl inte krypa bort till pottan...(vi sover på madrasser hos mina föräldrar och pottan står brevid) Jag såg bara hur han öppnade ögonen och suckade av lättnad och så var olyckan gjord.. Så det var bara att fara upp som ett skott, tvätta av honom medan han sov, ta bort lakan och bädda om och man är ju lagom pigg vid den tiden oxå, speciellt om man inte sovit så mycket innan oxå.. Nä, usch, det var en hemsk natt! 

Får hoppas att dagen blir lugn, men det återstår att se, ser inte allt för lovande ut, han har redan haft x antal utbrott sen han vaknade vid 6.30.

Ja, vad gjorde jag sen igår då..? Jo, var med pappa och "stora lillebror" in till stan en stund, de skulle på utvecklingssamtal så jag passade på att gå en runda på stan, var så skönt att gå runt själv och kolla i lugn och ro. Men samtidigt så kändes det lite konstigt, det var ingen där som man behövde ha koll på och ingen som gnällde om att han var hungrig. Och trots att jag inte hade nån med mig så stressade jag ändå, vet inte varför, är väl ett invant beteende. Eller vad tror ni?

Hur som helst så var det meningen att jag skulle försöka hitta nåt att ha på mig på julafton, men hittade ingenting, ska ta en sväng på lördag igen och så om jag har mer tur då.. Men jag gjorde några fynd, inte till mig själv, men till min lilla syster Lena som fyllde 22år igår, Grattis! Köpte lite kläder till henne och det var visst uppskattat. Sen bar det av till Ikea för att kolla nya ramar, till bröllopsfotot och fotona som vi har på Patrick, men tyvärr hittade jag inga som jag gillade, eller jo det gjorde jag, men frågan är vad herr Larsson tycker om de, så jag struntade i det så länge, får ta det efter att Peter kommit hem igen. Och innan vi for hem igen så tittade vi in på affären och köpte lite saker så jag kunde göra en tårta åt systeryster. Patrick blev överlycklig när han fick veta att vi skulle äta tårta. När jag räckte över den färdiga tårtan, som jag och Patrick gjort, till min syster så sa både hon och Patrick tack :-)

Nä, nu ska jag vara min griniga son och sätta igång Boog & Elliot på min dator åt honom..

Ha det så bra!
Puss puss

Måndag igen..

Jaha, så var det måndag igen...
Känner mig hel seg efter igår.. Dagen började med att ett av elementen hemma hos mamma och pappa inte fungerade, så vi skulle lufta det, men hittade ingen nyckel så vi fick öppna hela tappen och ut forsade en massa svart iskallt vatten(tro mig det var iskallt, fick en hel del över mig när bror min tappade kranen helt..klantig som han är ), sen när vi luftat färdigt så blev det ändå ingen värme på elementet, så jag sprang ner i pannrummet för att kolla så det brann riktigt och att det var full värme upp i elementet och det var det... När pappa sen kom hem så tömmde vi systemet och så gick vi upp och började kolla på termostaten och där var felet.. den hade på nåt sätt kärvat söder, så vi fick ta bort den och köra på direkt värme upp i stället, så nu är det varmt och skönt igen.. :-)

På eftermiddagen/kvällen hjälpte jag pappa borta i ladugården, fick ge korna och kalvarna mat och sen blev det att sopa gångarna. Var super kul att vara med pappa på jobbet igen, var evigheter sen jag var det. Visst det luktar inget vidare, men åh vad kul det är att jobba med djur!

Som tack för att pappa fick hjälp av mig så hjälpte han mig senare på kvällen/natten på mitt jobb, ett litet städjobb jag har på ett företag hemma i Blomstermåla. Det tog sammanlagt 4,5h, så idag känner man att man lever!

Och inte har man sovit mycket inatt heller, Patrick har legat och vänt och vridit sig hela natten och hostat och snörvlat som bara den och så har han fått feber igen. Men trots detta så är han relativt pigg, men hans stubin är ännu kortare.
Men en fördel av att han är hängig är att han är så gosig och kryper gärna upp i mitt knä och kramas och pussas, vilket är väldigt sällsynt att han gör nu för tiden pussar man honom så torkar han genast stället där man pussat honom och så utbrister han blä mamma!

Nä, nu ska jag titta på Dora Utforskaren med Patrick, sen bär det väl av till Kalmar med pappa och bror, ska kolla efter nåt att ha på mig på julafton och några ramar till Patricks skolfoto.

Bloggar kanske mer senare idag.. Tills dess..
Ha en bra dag!
Puss och kram!

Välkommen till min nya blogg!

Hej alla ni där ute i mörkret!
Nu har jag äntligen tagit mig i kragen och börjat blogga jag med, en sak jag funderat på länge men aldrigt riktigt kommit till skott med, men nu så..
Min blogg kommer nog att innehålla allt mellan himmel och jord, mycket kommer säkert vara om vad som hänt under dagen.

Peter började nytt jobb i tisdags, så nu är han ute på sjön efter 1år i land, han hittade inget nytt jobb på land så det fick bli båt än en gång.
Han gick i land förra året för att slippa vara ifrån oss så mycket, han var ute 4veckor varje gång och det blev alldeles för lång tid för Patrick. Tog jätte lång tid för Patrick att bygga upp nåt förtroende till Peter igen och varje gång förtroendet var tillbaka så skulle Peter ut på sjön igen. Så då sökte han jobb på land och deras relation blev så mycket bättre, men nu i aug så blev han arbetslös så nu när han fick chans att gå ut på båt igen var det inte mycket att göra än att ta det. Så nu får vi se hur det går med Patrick, som tur är så är det kortare tid han är iväg 1-2 v och så är han ju äldre nu med så vi håller tummarna att det går bra.

Så nu den här helgen är jag och Patrick hemma hos mina föräldrar och myser. Igår tog mamma jag och plutten bussen in till ohamn och gick och strosade runt lite, mysigt att åka iväg på små utflykter. Och idag har vi städat och gjort lite julgodis, blev knäck och lite annat. Patrick ville göra marsipanfigurer så nu är händerna härligt röda på oss båda två. Karamellfärg är ju så svårt att få bort tycker jag. Kanske är nån där ute som har nåt bra tips?

Nä, ska ta och kolla vidare på tvn nu en stund innan jag kryper ner i sängen.

God natt alla där ute!
Kram/Eva

RSS 2.0